Sprawozdanie - Red., Red. (Przegląd Rusycystyczny, 2013)
Violetta Mantajewska — Językowe/tekstualne/kulturowe praktyki choro by w literaturze. Konferencja Naukowa w Instytucie Filologii Wschodniosłowiańskiej Uniwersytetu Śląskiego