Zofia Brzozowska, Święta księżna kijowska Olga — wybór tekstów źródłowych, Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, Łódź 2014 - Szefliński, Błażej (Przegląd Rusycystyczny, 2017)
recenzja książki Zofia Brzozowska, Święta księżna kijowska Olga — wybór tekstów źródłowych, Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, Łódź 2014