Recenzje - Red., Red. (Przegląd Rusycystyczny, 2011)
Julia Gliwińska-Kotynia — Boris Reitschuster: Ruski ekstrem. Jak nauczyłem się kochać Moskwę. Przeł. S. Miłkowska. Warszawa: Carta Blanca 2010 Iwona Krycka-Michnowska — Ewa Komisaruk: Od milczenia do zamilknięcia. Rosyjska proza kobieca na początku XX wieku. Wybrane aspekty. Wrocław: Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego 2009 . Justyna Woszczyk — Tadeusz Pacholczyk: Wybrane zagadnienia współczes-nej glottodydaktyki. Poznań: UAM 2010