Recenzje - Red., Red. (Przegląd Rusycystyczny, 2013)
Bożena Żejmo — Ryszard Przybylski: Odwieczna Rosja. Mandelsztam w roku 1917. Warszawa: Wydawnictwo Sic! 2012 . Bożena Żejmo — Aleksandra Zywert: Pisarstwo Władimira Wojnowicza. Poznań: Wydawnictwo UAM 2012