Recenzje - Red., Red. (Przegląd Rusycystyczny, 2012)
Marzanna Karolczuk — W. Wilczyńska, A. Michońska-Stadnik: Me-todologia badań w glottodydaktyce. Wprowadzenie. Kraków: Wydawnictwo Avalon 2010 Justyna Kroczak — L. Kiejzik: Sergiusza Bułgakowa filozofia wszechjedności. Warszawa: Scholar 2010 .