„…z Apokalipsą na czele” albo Koszmar z ulicy Sadowej - Papla, Eulalia (Przegląd Rusycystyczny, 2012)
Eulalia Papla Uniwersytet Jagielloński, Kraków, Poland eulaliapapla@WP.PL Glosa do monografii Ewy Krawieckiej Apokalipsa według Michaiła Bułhakowa. Przestrzeń i symbolika Mistrza i Małgorzaty (Poznań 2008, s. 281)