Świat Słowian w języku i kulturze VII: Kulturoznawstwo. Historia - Stasienko, Anna (Przegląd Rusycystyczny, 2008)
Świat Słowian w języku i kulturze VII: Kulturoznawstwo. Historia. Red. E. Komorowska, A. Krzanowska. Szczecin 2006