Świat Słowian w języku i kulturze VII: Językoznawstwo - Czapiga, Artur (Przegląd Rusycystyczny, 2008)
Świat Słowian w języku i kulturze VII: Językoznawstwo. Red. E. Ko morowska, D. Dziadosz. Szczecin 2006