U. Wójcicka: Из истории русской культуры. Истоки христи-анской традиции - Ptasińska, Małgorzta (Przegląd Rusycystyczny, 2006)
U. Wójcicka: Из истории русской культуры. Истоки христи-анской традиции. Bydgoszcz: Wydawnictwo Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy 2005