Mark Lawrence Schrad, Imperium wódki. Alkohol, władza i polityka w Rosji carskiej, przeł. Aleksandra Czwojdrak, Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, Kraków 2014, - Żejmo, Bożena (Przegląd Rusycystyczny, 2016)
recenzja książki