Magdalena Kuratczyk, Dorota Piekarska-Winkler, Nie taki diabeł straszny, jak go malują. Rosyjskie imiesłowy przymiotnikowe i przysłówkowe. Zwroty imiesłowowe. Podręcznik dla Polaków z ćwiczeniami i kluczem odpowiedzi, Instytut Rusycystyki Uniwersytetu War - Darda-Gramatka, Joanna (Przegląd Rusycystyczny, 2017)
recenzja książki Magdalena Kuratczyk, Dorota Piekarska-Winkler, Nie taki diabeł straszny, jak go malują. Rosyjskie imiesłowy przymiotnikowe i przysłówkowe. Zwroty imiesłowowe. Podręcznik dla Polaków z ćwiczeniami i kluczem odpowiedzi, Instytut Rusycystyki Uniwersytetu Warszawskiego, Warszawa 2015