ABECADŁO Z PIECA SPADŁO, ИЛИ СЛУЧАЙ ТАК НАЗЫВАЕМОГО ВРАНЬЯ - Jabłokow, Jewgienij A. (Przegląd Rusycystyczny, 2018)
Recenzja książki M. Bułhgakow, Pan Piłsudski i inne opowiadania, w tym cztery dotąd niepublikowane, przekł., wstęp i posłowie Barbara Dohnalik, Vis-à-vis–Etiuda, Kraków 2017