Sprawozdanie z XIII Międzynarodowej Slawistycznej Konferencji Literaturoznawczej „Wielkie tematy kultury w literaturach słowiańskich. Pamięć” - Chaszczewicz-Rydel, Marta; Siemońska, Olga; Świetlicki, Mateusz; Świetlik, Anna; Uczkiewicz, Katarzyna (Przegląd Rusycystyczny, 2019)
Report about XIII International Slavonic Studies Conference Wielkie tematy kultury w literaturach słowiańskich. Pamięć (Wrocław, 16–17 maja 2019 roku)