Ostatnia monografia uczonego: recenzja. Последняя монография ученого: рецензия. Jerzy Kaliszan, Русские омографы, Wydawnictwo Naukowe UAM, Poznań 2017. - КОСМЕДА, ТАТЬЯНА (Przegląd Rusycystyczny, 2020)
Recenzja monografii Jerzego Kaliszana Русские омографы, Wydawnictwo Naukowe UAM, Poznań 2017.