Słowo wstępne - Arciszewska-Tomczak, Katarzyna; Pavlenko, Svetlana (Przegląd Rusycystyczny, 2020)
Słowo wstępne do cyklu artykułów, poświęconych tematowi codzinności w najnowszej literaturze rosyjskiej.