Blokada Leningradu oczyma kobiet [Recenzja monografii Ewy Komisaruk Blokada Leningradu w doświadczeniu i diarystycznych narracjach kobiet (Olga Bergholc, Lubow Szaporina, Sofia Ostrowska), Oficyna Wydawnicza Atut, Wrocław 2021] - Krycka-Michnowska, Iwona (Rusycystyczne Studia Literaturoznawcze, 2022)
Artykuł zawiera omówienie oraz krytyczną analizę i ocenę publikacji naukowej Ewy Komisaruk zatytułowanej Blokada Leningradu w doświadczeniu i diarystycznych narracjach kobiet (Olga Bergholc, Lubow Szaporina, Sofia Ostrowska) wydanej we Wrocławiu w 2021 r. Analizie poddano zarówno merytoryczną, jak i formalną stronę monografii.