Ślub tajemny Jana Janowica Zabrzezińskiego. Garść uwag o powiązaniach rodzinnych elity możnowladczej na Litwie w XV i początkach XVI wieku - Tęgowski, Jan (Średniowiecze Polskie i Powszechne, 2002)
Tekst pióra Jana Tęgowskiego (Toruń—Białystok) dotyczy nieznanych do tej pory koligacji rodzinnych elit możnowładczych na Litwie.