Moskva v diplomacii českého a uherského krále Vladislava Jagiellonského v letech 1501-1516 [Moskwa w dyplomacji czeskiego i węgierskiego króla Władysława Jagiełły w latach 1501-1516] - Picková, Dana (Średniowiecze Polskie i Powszechne, 2004)
Dana Picková (Ostrava) omówiła dyplomatyczną rolę króla Węgier i Czech, Władysława Jagiellończyka, w próbach pokojowego uregulowania stosunków królów Polski z książętami moskiewskimi.