Urzędnicy Władysława Opolczyka w księstwie wieluńskim (1370-1391). Spisy - Sperka, Jerzy (Średniowiecze Polskie i Powszechne, 2004)
Jerzy Sperka (Katowice) w swoim artykule zestawił i jednocześnie scharakteryzował urzędników Władysława Opolczyka z jego księstwa wieluńskiego z lat 1370-1391.