Wykaz skrótów instytucji, czasopism, publikacji, serii wydawniczych i wydawnictw źródłowych stosowanych przez autorów w niniejszym tomie - ŚPiP, Redakcja (Średniowiecze Polskie i Powszechne, 2021)
"Średniowiecze Polskie i Powszechne" 13 (17)/2021