Sprawozdanie z VII Ogólnopolskiej Konferencji Akademickich Ośrodków Politologicznych, Ustroń, 13—14 maja 2014 - Marmola, Maciej; Okraska, Tomasz (Studia Politicae Universitatis Silesiensis, 2017)
W dniach 13—14 maja 2014 roku w Ustroniu odbyła się VII Ogólnopolska Konferencja Akademickich Ośrodków Politologicznych. Organizatorem objętego patronatem Wojewody Śląskiego wydarzenia był Instytut Nauk Politycznych i Dziennikarstwa Uniwersytetu Śląskiego. W obradach uczestniczyli przedstawiciele władz ośrodków politologicznych z całego kraju. Wiodącymi tematami poruszanymi w trakcie konferencji były sytuacja nauk humanistycznych i społecznych w Polsce oraz kondycja i problemy politologii.