Studia Politicae Universitatis Silesiensis Tom 3 - SPUS, Redakcja (Studia Politicae Universitatis Silesiensis, 2007)
Oddajemy do rąk Czytelników trzeci tom wydawnictwa Instytutu Nauk Politycznych i Dziennikarstwa Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach „Studia Politicae Universitatis Silesiensis”. Większość opracowań zamieszczonych w niniejszym zbiorze, podobnie jak w pierwszych dwóch tomach, to teksty pracowników i doktorantów naszego Instytutu. Zostały one pomieszczone w czterech grupach tematycznych: myśli politycznej, systemów politycznych, stosunków międzynarodowych i integracji europejskiej oraz w części zawierającej recenzje i omówienia.