System partyjny V Republiki Francuskiej - Myśliwiec, Małgorzata (Studia Politicae Universitatis Silesiensis, 2007)
W artykule System partyjny V Republiki Francuskiej Małgorzata Myśliwiec wyeksponowała kwestie dotyczące istoty i ewolucji francuskiego systemu partyjnego oraz jego powiązań z systemem semiprezydenckim oraz systemem wyborczym.