Studia Politicae Universitatis Silesiensis Tom 14 - SPUS, Redakcja (Studia Politicae Universitatis Silesiensis, 2017)
Oddajemy w Państwa ręce czternasty tom wydawnictwa ciągłego „Studia Politicae Universitatis Silesiensis”. Zgromadzone w nim artykuły są efektem badań prowadzonych przez pracowników oraz doktorantów Instytutu Nauk Politycznych i Dziennikarstwa Uniwersytetu Śląskiego, a także przedstawicieli innych ośrodków naukowych w Polsce i za granicą. Jeden z artykułów jest napisany w języku angielskim, pozostałe w języku polskim. Ze względu na problematykę poszczególne teksty pomieszczono w czterech blokach tematycznych.