Wiersze - Mueller, Joanna (Śląskie Studia Polonistyczne, 2023)
Wiersze zwijające się w sobie lub rozpinające ponad, biegnące po elipsie i koziołkujące z ram, migrujące między prawdą a kłamstwem. Skryte i wychodzące na jaw teksty o władzy w relacjach, pracy opiekuńczej oraz „wydreptywaniu” kobiecych wspólnot. Prezentowany zestaw tekstów pochodzi z przygotowywanego tomu trule Joanny Mueller.