Sprawozdanie z konferencji naukowej "Między księgami. Badania literackie nad dawną książką", Katowice, 13–15 października 2010 - Bijak, Iwona; Matkowski, Maciej (Śląskie Studia Polonistyczne, 2011)
Report from the scientific conference 'Między księgami. Badania literackie nad dawną książką' (Katowice 2010).