Sprawozdanie z seminarium Rozmowy z Diabłem (Instytut Nauk o Literaturze Polskiej im. Ireneusza Opackiego, Wydział Filologiczny Uniwersytetu Śląskiego, Katowice, 15 października 2015) - Gorliński-Kucik, Piotr (Śląskie Studia Polonistyczne, 2016)
Report from a scientific seminar 'Rozmowy z Diabłem' (Katowice 2015).