Sprawozdanie z konferencji "Fantastyczne kreacje światów? Recepcja – metodologia – interpretacja" (Wydział Filologiczny Uniwersytetu Śląskiego, Katowice, 28–30 października 2013) - Gorliński-Kucik, Piotr (Śląskie Studia Polonistyczne, 2014)
Sprawozdanie z konferencji naukowej 'Fantastyczne kreacje światów? Recepcja – metodologia – interpretacja' (Katowice 2013).