Sprawozdanie z Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej Płeć awangardy, zorganizowanej przez Instytut Nauk o Literaturze Polskiej im. Ireneusza Opackiego Uniwersytetu Śląskiego w dniach 25–27 października 2017 roku w Katowicach - Baron-Milian, Marta; Szopa, Katarzyna (Śląskie Studia Polonistyczne, 2018)
Sprawozdanie z konferencji 'Płeć awangardy' (Uniwersytet Śląski w Katowicach, październik 2017).