Sprawozdanie z ogólnopolskiej konferencji naukowej Teksty zalecające w książce dawnej i współczesnej (Instytut Nauk o Literaturze Polskiej, Wydział Filologiczny Uniwersytetu Śląskiego, Katowice, 29–30 października 2014) - Fesser, Dominika (Śląskie Studia Polonistyczne, 2015)
Sprawozdanie z konferencji naukowej 'Teksty zalecające w książce dawnej i współczesnej' (Katowice 2014).