„Nie licz na cud” Rozmowa Moniki Lubińskiej z Kamilą Janiak - Janiak, Kamila; Lubińska, Monika (Śląskie Studia Polonistyczne, 2019)
"Don't Count on a Miracle". Monika Lubińska in Conversation with Kamila Janiak