Rozbudzić pożądanie. Z Anandą Devi rozmawiają Alina Mitek-Dziemba i Katarzyna Szopa - Mitek-Dziemba, Alina; Szopa, Katarzyna (Śląskie Studia Polonistyczne, 2020)
Rozmowę przeprowadziły po angielsku i przełożyły na polski Alina Mitek-Dziemba i Katarzyna Szopa.