Dziecko w świecie języka. - Kraków, 2004 / Danuta Bula, Danuta Krzyżyk, Bernadeta Niesporek-Szamburska, Helena Synowiec. - Kraków 2004 [recenzja] - Zabierowska, Krystyna (Z Teorii i Praktyki Dydaktycznej Języka Polskiego, 2005)
Dziecko w świecie języka. - Kraków, 2004 / Danuta Bula, Danuta Krzyżyk, Bernadeta Niesporek-Szamburska, Helena Synowiec. - Kraków 2004 [recenzja]