Przewodnik po sztuce uczenia literatury / Stanisław Bortnowski. - Warszawa, 2005 [recenzja] - Ogłoza, Ewa (Z Teorii i Praktyki Dydaktycznej Języka Polskiego, 2007)
Przewodnik po sztuce uczenia literatury / Stanisław Bortnowski. - Warszawa, 2005 [recenzja]