Maria Dąbrowska : ku dziecku i wychowaniu / Zofia Adamczykowa. - Katowice, 2005 [recenzja] - Jaskółowa, Ewa (Z Teorii i Praktyki Dydaktycznej Języka Polskiego, 2007)
Maria Dąbrowska : ku dziecku i wychowaniu / Zofia Adamczykowa. - Katowice, 2005 [recenzja]