Zapomniani pisarze, zapomniane książki dla małego i młodego czytelnika. - red. Krystyna Heska-Kwaśniewicz. -Katowice, 2005. [recenzja] - Wójcik-Dudek, Małgorzata (Z Teorii i Praktyki Dydaktycznej Języka Polskiego, 2007)
Zapomniani pisarze, zapomniane książki dla małego i młodego czytelnika. - red. Krystyna Heska-Kwaśniewicz. -Katowice, 2005. [recenzja]