Edukacja polonistyczna w szkole średniej w latach 1870-1918 : wybrane uwarunkowania. Cz. 1 / Bronisława Kulka. - Częstochowa, 2005 [recenzja] - Ogłoza, Ewa (Z Teorii i Praktyki Dydaktycznej Języka Polskiego, 2007)
Edukacja polonistyczna w szkole średniej w latach 1870-1918 : wybrane uwarunkowania. Cz. 1 / Bronisława Kulka. - Częstochowa, 2005 [recenzja]