Scalanie treści kształcenia w przygotowaniu zawodowym nauczyciela polonisty - Krzyżyk, Danuta (Z Teorii i Praktyki Dydaktycznej Języka Polskiego, 1995)
Kurczab H., Scalanie treści kształcenia w przygotowaniu zawodowym nauczyciela polonisty, Rzeszów 1993.