„Dydaktyka 3". Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Pedagogicznej w Rzeszowie; Seria Filologiczna - Niesporek-Szamburska, Bernadeta (Z Teorii i Praktyki Dydaktycznej Języka Polskiego, 1999)
Kurczab H. (red.), Dydaktyka 3, Rzeszów 1996.