Imiona bohaterów „Pana Tadeusza". Nazwy osób w epopei - Opacka, Anna (Z Teorii i Praktyki Dydaktycznej Języka Polskiego, 1999)
Zarębina M., Imiona bohaterów „Pana Tadeusza”. Nazwy osób w epopei, Kraków 1996.