Słownictwo i frazeologia w szkołę Wiadomości, ćwiczenia, testy dła gimnazjów i szkół średnich - Legomska, Julia (Z Teorii i Praktyki Dydaktycznej Języka Polskiego, 2001)
Polański E., Iwanowicz M., Słownictwo i frazeologia w szkole. Wiadomości, ćwiczenia, testy dla gimnazjów i szkół średnich, Łódź 1999.