„Dydaktyka 5" i „Dydaktyka 6" Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Pedagogicznej w Rzeszowie. Seria Filologiczna - Niesporek-Szamburska, Bernadeta (Z Teorii i Praktyki Dydaktycznej Języka Polskiego, 2001)
Dydaktyka 5, red. Kurczab H., Rzeszów 1998. Dydaktyka 6, red. Kurczab H., Rzeszów 1999.