"„Dydaktyka 1"". Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Rzeszowskiego 2. Seria Filologiczna Red. Henryk Kurczab i Jolanta Pasterska. Rzeszów 2002 [recenzja]" - Jedliński, Ryszard (Z Teorii i Praktyki Dydaktycznej Języka Polskiego, 2004)
Dydaktyka Literatury. T. 4. Red. W. Pasterniak. Zielona Góra 1981.