Katarzyna Maria Pławecka: Przygotowanie polonistyczne uczniów wiejskich gimnazjów w perspektywie dalszego kształcenia (na przykładzie gminy Laskowa). Kraków 2013 [recenzja] - Sienko, Maria (Z Teorii i Praktyki Dydaktycznej Języka Polskiego, 2014)
Katarzyna Maria Pławecka: Przygotowanie polonistyczne uczniów wiejskich gimnazjów w perspektywie dalszego kształcenia (na przykładzie gminy Laskowa). Kraków 2013 [recenzja]