Praca z uczniem o specjalnych potrzebach edukacyjnych. T. 1. Red. Anna Guzy, Danuta Krzyżyk. Kielce 2012; T. 2. Red. Anna Guzy, Bernadeta Niesporek‑Szamburska. Kielce 2013 [recenzja] - Jagodzińska, Diana (Z Teorii i Praktyki Dydaktycznej Języka Polskiego, 2014)
Praca z uczniem o specjalnych potrzebach edukacyjnych. T. 1. Red. Anna Guzy, Danuta Krzyżyk. Kielce 2012; T. 2. Red. Anna Guzy, Bernadeta Niesporek‑Szamburska. Kielce 2013 [recenzja]