Iwona Gralewicz‑Wolny, Beata Mytych‑Forajter: Uwolnić Pippi! Twórczość dla dzieci wobec przemian kultury. Katowice 2013 [recenzja] - Wójcik-Dudek, Małgorzata (Z Teorii i Praktyki Dydaktycznej Języka Polskiego, 2014)
Iwona Gralewicz‑Wolny, Beata Mytych‑Forajter: Uwolnić Pippi! Twórczość dla dzieci wobec przemian kultury. Katowice 2013 [recenzja]