Literatura dziecięca : funkcje, kategorie, gatunki / Zofia Adamczykowa. Warszawa, 2004 [recenzja] - Wójcik-Dudek, Małgorzata (Z Teorii i Praktyki Dydaktycznej Języka Polskiego, 2005)
Literatura dziecięca : funkcje, kategorie, gatunki / Zofia Adamczykowa. Warszawa, 2004 [recenzja]