Wiedza o języku polskim w zreformowanej szkole : szkoła podstawowa, gimnazjum, szkoły ponadgimnazjalne. - Red. Agnieszka Mikołajczuk, i Jadwiga Puzynina. - Warszawa, 2004. [recenzja] - Przybyla, Olga (Z Teorii i Praktyki Dydaktycznej Języka Polskiego, 2007)
Wiedza o języku polskim w zreformowanej szkole : szkoła podstawowa, gimnazjum, szkoły ponadgimnazjalne. - Red. Agnieszka Mikołajczuk, i Jadwiga Puzynina. - Warszawa, 2004. [recenzja]