Sztuka pisania. Ćwiczenia redakcyjne dla klas IV—VI - Niesporek-Szamburska, Bernadeta (Z Teorii i Praktyki Dydaktycznej Języka Polskiego, 1995)
Kłakówna Z.A., Sztuka pisania. Ćwiczenia redakcyjne dla klas IV–VI. Metodyczny podręcznik nauczyciela, Warszawa 1993. Kłakówna Z.A., Sztuka pisania. Ćwiczenia redakcyjne dla klas IV–VI. Zeszyt ucznia, Warszawa 1993.