„Dydaktyka 2". Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Pedagogicznej w Rzeszowie. Seria Filologiczna - Pethe, Aleksandra (Z Teorii i Praktyki Dydaktycznej Języka Polskiego, 1995)
Dydaktyka 2, red. Kurczab H., Rzeszów 1992.